Oude Ban 14
4285 TH Woudrichem
T 0183-309338
E cbs@cbsebenhaezer.com

Welkom op de groepspagina van groep 1/2b

 

Op 21 augustus zijn we weer begonnen! Op maandag, dinsdag en woensdag staat juf Smits voor de groep en op donderdag en vrijdag is juf Hovers er. We hopen er met elkaar een fijn schooljaar van te maken.

 

Voorstelling Kasteel Dussen

Ssssst.... de TIJGER slaapt!


 

en wij zijn WAKKER!!!

 

 

Lana aait de tijger over zijn buik.... Zzzzzzz.....


maar als de tijger dan toch wakker wordt....

is het FEEST!!!!!! HOERA voor de jarige! 
HET WEER
 
In de winter kan het regenen, waaien, stormen, hagelen, sneeuwen, de zon kan schijnen of misschien komt er wel een regenboog.... Spannend hoor dat weer, het kan elke dag weer anders zijn....soms zelfs op dezelfde dag! De weerwoordkaartjes om de woordenschat uit te breiden, sluiten hier mooi bij aan.

Waarom gaat dat scheppen zo moeilijk? Wat is er aan de hand? We weten het al! Het heeft vannacht gevroren en daarom is het zand hard geworden.
Wat vinden we nog meer op het plein? Een stuk ijs, maar als je dat lang in je handen houdt smelt het! 
Waarom waait die zak niet alle kanten op? Er is vandaag weinig wind. Daarom hangt hij rustig aan het hek en ook als je hem vasthoudt, beweegt hij bijna niet.
 
 

Wat een wind op maandag 29 januari! Van juf Smits kregen we linten om buiten mee te spelen: dat was echt leuk! De pret straalt ervan af!
Eenmaal binnen met z'n tweeŽn een leesrups maken. Knap hoor, het gaat prima! 
In de gang is een weertafel te zien met verschillende boeken over dit onderwerp.
 
 
In de klas staat ook een gezellige winterkijktafel.
 
De kinderen tekenen zichzelf met houtskool waarbij ze ook het weer laten zien.  
Het weer wordt ook vormgegeven in het platte vlak door het knippen en plakken met kosteloos materiaal.
Beide opdrachten horen bij het jaarplan van culturele vorming. 
We leren liedjes over het weer zoals: het is winterbibberbibber, pak je laarzen en tikke takke regen.
Mies en Max, de kinderen uit de godsdienstmethode, waren deze week ook met een weerbericht bezig. Natuurlijk is het erg leuk om dit in de poppenkast na te spelen.
 
SINTERKLAAS
 
Dat de Sint en zijn Pieten weer in Nederland zijn, is te zien in onze klas. Kijk maar eens mee!

En toen....werd het 5 december: hoera! Bezoek van Sint en de Pieten op school. Sommige kinderen keken er al dagen naar uit, voor anderen was het best spannend. Groep 8 haalde de kleuters op en met elkaar zongen we Sinterklaasliedjes op het plein. Zou de goede Sint weer komen? Eerst kwamen alleen de Pieten, die dachten dat Sint al op school was, maar later kwam Sint ook: met motor en zijspan!


Sint en zijn Pieten kwamen ook in onze klas! Natuurlijk hadden ze een hoop pepernoten bij zich: dat was smullen.


Piet mocht het cadeau van de klas voor Sint openmaken. Evy en Iris hadden Amerigo geplakt. Sint gaat het in de manege ophangen zei hij. Toen nam hij een kijkje in zijn grote boek. Wie zou er bij Sinterklaas mogen komen?


Ben ik het? Jaaaaa! Of neeeee, dat hoop ik niet........ spannend hoor!
En het werd Lieke met haar vriendinnen Nina en Lilly Mae. Met z'n drietjes lieten ze de pannenkoekenrol zien.


Sint wist dat Daniel in Woudrichem was komen wonen en een zusje had gekregen. 


Tijd voor de zwarte Pietengym. Dat was gezellig samen met de Pieten!


 
Wat zegt Sint nu? Gaat hij weer weg? Maar niet voordat er een supergrote zak met pakjes was gebracht.
 

Wat een leuke en mooie cadeaus kregen de kinderen. Dank u Sinterklaasje!!! Tot volgend jaar!
 

 
Sinterklaaskapoentje, gooi wat in mijn schoentje! Schoen zetten op dinsdag 28 november. Gelukkig hadden we allemaal gymschoenen op school. En na het zingen maar afwachten....

 
En de volgende ochtend........ hoera! We hebben bezoek gehad: voor alle kinderen en de juf was er een heerlijk chocolade pietje. Sommige kinderen gingen wel even meten of die van de juf niet groter was....zij heeft immers de grootste schoen
 
Tijdens de speel-werktijd werd dit prachtige bouwwerk gemaakt. Knap van Sint dat hij helemaal bovenop geklommen is! Volgens de kinderen had Piet hem erop getild.


 
Wat een heerlijke chocoladeletters en chocoladelekkers zijn er door Lotte en Linn gemaakt.
 
 
Er worden prachtige mutsen voor het Sinterklaasfeest op 5 december geknutseld. Natuurlijk komt elk groepje aan de beurt. We willen allemaal wel zo'n mooie muts!


 
Wat een lastige Sintpuzzels zijn dit, maar met wat hulp lukt het wel. ook doen we leuke Sintspellen zoals rijmen en kwartet.Een mooi huis in de bouwhoek waarbij Sint en zijn paard maar veilig beneden bleven en de Pieten op het dak geklommen zijn.
 
Wie hebben we daar? Sint Evy met de PIeten Dyon en Daniel. Zouden er ook pakjes in de zak zitten en voor wie dan wel???

Hmmm, wij gaan pepernoten maken! En lekker dat ze smaakten! Het rook heerlijk in de gang en volgende week weer, want niet iedereen is al geweest. Wat een feest!
  

Thema Herfst

 
 

Het herfstthema sloten we af met het kabouterpadWat glibberig, zo'n slak...
 

Kabouters luisteren graag naar verhalen!

...en schrijven letters met ganzenveren.

Verder maakten we appelmoes, bekeken we bladeren, kastanjes, eikels, lampionnetjes met een vergrootglas.
We voelden, roken, proefden, hoorden en bekeken de herfst, we deden spelletjes en hadden een heerlijke zonnige ochtend. Mede dankzij onze hulpmoeders een geslaagd kabouterpad! 
MAD SCIENCE
 
Maandag 9 oktober kwam professor Ram Bam bij ons op school om proefjes te laten zien. Soms mochten er ook kinderen van groep 3 en 4 assisteren. Iedereen was heel enthousiast over wat je met lucht kunt doen. Op het eind liet de professor zien hoe je vuur kon maken. 
 
DIEREN
 
Afgelopen maandag 4 september zijn we gestart met het onderwerp dieren. Op de computer staat het programma Woordenstart: "Ga je mee naar de dierentuin?" waarmee de kinderen kunnen werken. Met wasco krijten de kinderen hokken met verschillende dierentuindieren en wordt er een dierentuin gebouwd. Verder leren de kinderen allerlei liedjes over dieren en horen ze dierenverhalen. Via woordkaartjes wordt de woordenschat vergroot. Natuurlijk is daarnaast ook ruimte om te spelen! 
 
EERSTE SCHOOLDAG: HEERLIJK BUITENSPEELWEER!