Oude Ban 14
4285 TH Woudrichem
T 0183-309338
E cbs@cbsebenhaezer.com


Welkom op de groepspagina van groep 1/2b

 
Op maandag 27 augustus was de eerste schooldag van het nieuwe schooljaar. Juf Caroline verwelkomde 3 nieuwe kinderen en de overige 12  zaten vorig jaar al in deze klas. Ook op dinsdag en woensdag staat ze voor de groep. Op donderdag en vrijdag is juf Eva er. In de loop van het schooljaar zullen er verschillende kleuters instromen. De klas ziet er al gezellig uit. We hopen er een fijn schooljaar met elkaar van te maken!

WONEN
 
Vanaf de derde week na de zomervakantie werken we over het thema wonen. We leren allerlei liedjes zoals: "In Holland staat een huis" en "Waar woon jij?" Op de computer is het thema: " in het huis" aan de beurt waarbij de kinderen allerlei spelletjes doen en de woordenschat vergroot wordt. Ook leren ze om een poppenhuis op de juiste manier in te richten en mogen ze er vervolgens lekker mee spelen.
Op de foto's hieronder zijn bouwwerken te zien van kinderen die een bouwplaat over een huis moesten nabouwen. Over enige tijd gaan ze dit gebouw in het platte vlak na knippen en plakken, dus werken vanaf een bouwtekening als een echte architect!